דף נחיתה הוא כינוי לדף מיוחד אשר מהווה סוג של פלייר וירטואלי ואליו מגיעים בדרך כלל מקמפיין פרסום בגוגל (קידום ממומן) או קישור ברשת. בניגוד לאתר אינטרנט שלם, דף נחיתה מתרכז בעיקר במוצר או בשירות שאותו הוא רוצה למכור. מסיבה זו, המסר אותו הדף מעביר צריך להיות חד וממוקד ללא הסחות דעת. כאשר דף הנחיתה הוא חלק מאתר אינטרנט גדול יותר, יש סכנה כי הגולש "ילך לאיבוד" בתוך התפריט של האתר ויגיע לחלק שאינו רלוונטי אליו.
ככל שדף הנחיתה גורם ליותר פניות מצד לקוחות, כך נהוג להגיד שהוא "ממיר יותר" והפרסום בגוגל אפקטיבי יותר. את אחוז ההמרה מודדים בדרך כלל באמצעות חלוקה של סך הפניות בסך הגולשים שהגיעו לדף. כך למשל, דף שבו חמישה מתוך מאה גולשים השאירו את פרטיהם, הוא דף עם אחוז המרה של 5%.
חלקי דף הנחיתה
בניית דפי נחיתה יהיו מורכבים בדרך כלל ממספר חלקים
• כותרת ראשית
• טקסט קצר של מספר שורות
• תמונות לוגו או באנר המזוהים עם המותג / עסק
• טופס דרכו ניתן ליצור קשר עם המפרסם
למרות שמפרסמים רבים בוחרים להשאיר בדף גם פרטי התקשרות נוספים כגון מספר טלפון או כתובת דואר אלקטרוני, זו עלולה להיות דווקא טעות מכיוון שברגע שהלקוח מתקשר או שולח דואר אלקטרוני ביוזמתו, קשה עד בלתי אפשרי לתעד את הפניה (ליד) שלו בצורה ידנית.
עקרונות לכתיבת דף נחיתה מוצלח
בכל תכנית שיווק באינטרנט תצטרכו לתכנן דף נחיתה. דף נחיתה מוצלח הוא דף אשר מציג את היתרונות המרכזיים של המוצר / שירות בצורה פשוטה וקלה להבנה. מסיבה זו, רצוי שהטקסט לא יהיה מפורט מדי ובוודאי שלא יתייחס ישירות למתחרים. חשוב לשלב בדף גם "קריאה לפעולה", אותו אלמנט בדף שיגרום לגולש לבצע החלטה מיידית ולהשאיר את כתובת המייל שלו או מספר הטלפון שלו בטופס. קריאה לפעולה יכולה להסתכם בשתי מילים "קנה עכשיו", או במסר מתוחכם יותר כמו "מתנה ל – 50 הקונים הראשונים", "פגישת יעוץ ראשונה בחינם" וכך הלאה. רצוי שהקריאה לפעולה תיוצג בצורה גרפית ולא כטקסט פשוט, וזאת על מנת להבדיל אותה משאר האלמנטים בדף.
כמו כן, חשוב שתהיה התאמה בין כל האלמנטים השונים בדף הן מבחינה עיצובית והן מבחינה רעיונית ושכולם יהיו בפרופורציות הנכונות. בנוסף, אסור לשכוח כי דווקא מכיוון שדף הנחיתה נפרד מהאתר הראשי ומתייחס רק לפרסום הספציפי בגוגל (המודעה הממומנת), אין חובה להשתמש באותה תבנית או אפילו באותם שילובי צבעים.
לבסוף, עדיף כי הטופס אותו ממלא הגולש יהיה כמה שיותר פשוט ומורכב משדה אחד וכפתור שליחה. במידה והגולש טועה בהקשת הפרטים, חשוב להתריע על כך במקום בולט ליד הטופס או אפילו בחלון קופץ ,ולא בפינה אחרת של הדף, אליה הגולש לא בהכרח שם לב. טופס שאינו פועל כיאות עשוי להוריד לטמיון את כל המאמצים שהושקענו בתכנון ועיצוב דף הנחיתה.